Tyskland bygger Tetranät

Enligt en pressrelease från EADS kommer Tyskland att bygga ett landsomfattande TETRA-radionät för sina blåljusorganisationer. Nätet skall byggas av ett konsortium med EADS och Nokia. Beslutet som fattades i sommras visar att TETRA-standarden inte på något sätt är uträknad trots den ibland starka kritiken. Med Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Finland, Sverige och nu också Tyskland så växer användarnumerären. En intressant fråga att följa avseende TETRA är hur utvecklingen på sikt kommer att formas i relation till den betydligt större dataöveringskapaciteten i dagens 3G-nät. Dock bör man knappast jämföra TETRA mot UMTS rakt av då den underliggande infrastrukturen har en hel del skillnader i sina egenskaper.
Kanske finns det spännande designutmaningar där de bästa egenskaperna i de respektive infrastrukturerna kan ligga till grund för innovativa och idag kanske otänkbara tjänster och applikationer. (Läs mer om TETRA på Wikipedia, TETRA Association)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.