Värdefullt samarbete med Bambuser i LiveResponse


Projektet LiveResponse har efter sin första fas genererat resultat som visat sig ha ett stort allmänintresse. Under eftermiddagen idag slog DN på stort och körde LiveResponse som huvudnyhet på DN.se. “Filmsnuttar räddar liv” som rubriken var inledningsvis, är en rubrik som på ett kul sätt sammanfattar vad det egentligen handlar om. LiveResponse projektet har mycket att tacka killarna på företaget Bambuser för. Det är ju Bambuser och deras live videotjänst som gjort det möjligt för oss att utforska möjligheterna med video från skadeplats. Redan nu så pågår arbetet för en fas 2 i projektet som omfattar en utökad studie, där Bambuser har en aktiv roll.

I tisdags var Måns och Pouria från Bambuser på besök med mig och Fredrik Bergstrand (designern bakom själva LiveResponse applikationen) hos Räddningstjänsten i Stor-Göteborg. Besöket var mycket lyckat och diskussionerna med räddningstjänstens personal var väldigt framåtriktad. Återigen ser man vikten av att föra samman olika kompetenser för att skapa spännande och lyckade projekt. Möten i konstellationen forskare, användare och teknikentreprenörer är sällan tråkiga eller begränsande. Tvärtom….vi lyckades ganska snart att identifiera helt nya spännande användningsmöjligheter med live video för räddningstjänst och krishantering. 2009 blir ett roligt år för forskning.

One thought on “Värdefullt samarbete med Bambuser i LiveResponse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.